OPLEVERING IN 2024

Renovatie metrostation Spijkenisse Centrum kan beginnen

Interieur van het huidige metrostation Spijkenisse Centrum. Foto: Peter van der Sluijs/Wikipedia Commons

De financiering is rond: de gemeente Nissewaard en de RET kunnen aan de slag met de renovatie van metrostation Spijkenisse Centrum. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft de RET een subsidie verleend van ruim 7 miljoen euro. De oplevering van het vernieuwde station is medio 2024 voorzien.

De opknapbeurt van het metrostation is onderdeel van de grotere aanpak van het hele OV-knooppunt. Voor reconstructie van het busstation heeft de Metropoolregio de gemeente eerder dit jaar al een subsidie van ruim 10 miljoen euro verstrekt. Nissewaard steekt zelf ook nog eens 2 miljoen euro in ontwikkeling van het gebied rondom het metrostation. Daarmee komt de totale investering op bijna 20 miljoen euro. Medio 2023 kunnen de bouwwerkzaamheden beginnen. Een jaar later staat de oplevering gepland.

Bus- en metrostation

Wethouder Verkeer en Vervoer, Chris Hottentot, is blij dat nu ook de RET de toegezegde subsidie voor het metrostation kan inzetten: “Naast het busstation, dat in 2025 wordt opgeleverd, is het metrostation het andere belangrijke element in dit gebied dat nu dus ook aangepakt wordt. Ik ben dan ook blij dat dat we in goede samenwerking met MRDH en RET dit knooppunt gaan verbeteren.”

Entree naar de stad

Het huidige metrostation is gebouwd in 1985 en metrolijnen C en D doen het station aan. De RET wil de stationshal vernieuwen en een frissere, lichtere uitstraling geven met een logischere indeling. Reizigers kunnen straks ook makkelijker overstappen op de bus of de fiets. Het station moet straks een echte entree naar de stad vormen. De verbeteringen moeten ertoe leiden dat het stationsgebied Spijkenisse Centrum voor de reizigers nog meer als een kwalitatief hoogwaardig OV-knooppunt voor de regio richting Rotterdam en vice versa functioneert.

Het station moet ook fungeren als uitnodigende entree voor het stadscentrum van Spijkenisse, dat straks mede daardoor een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied voor inwoners en bezoekers kan worden. De gemeente Nissewaard bouwt daar de komende jaren bovendien nog circa 2.000 nieuwe woningen. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag investeert samen met de 23 gemeenten en de vervoerders de komende jaren in het verbeteren van OV-knooppunten in de regio.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jacques Geluk

Bron: Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.