Dodental metro-ongeluk Moskou neemt toe

Metro, ongeluk, Moskou

Het aantal mensen dat omgekomen is bij het metro-ongeluk in Moskou is woensdag toegenomen naar 22. Een van de gewonden is in het ziekenhuis overleden.

De slachtoffers vielen toen de metro tijdens de ochtendspits opeens hard remde. Drie treinstellen ontspoorden daardoor tussen de stations Slavjanski Boulevard en Park Pobedi. Passagiers werden daarbij door de trein geslingerd.

Oorzaak nog onbekend

Er werd eerst gedacht dat stroomuitval het ongeluk had veroorzaakt, maar uit nader onderzoek blijkt dat er geen schommelingen van de spanning waren. Op dit moment wordt er gedacht aan een defect aan de wielen of een kapotte wissel, zo meldt De Telegraaf.

Woensdag is uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Bij de metrostations Park Pobedi en Slavjanski Boulevard zijn dinsdagavond en woensdagochtend bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken. De metro is in Moskou negen miljoen reizigers per dag het belangrijkste vervoersysteem in de stad. Het metrosysteem is in 1935 geopend en is toe aan een grote renovatie.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.