Regenboogbus

Elektrische bussen in Madurodam vragen aandacht voor duurzaam vervoer

Elektrische bussen van de Vervoerregio Amsterdam rijden op Schiphol 2022, Vervoerregio Amsterdam

Twee elektrische bussen van de Vervoerregio Amsterdam rijden vanaf nu op het Schipholterrein in de Haagse miniatuurstad Madurodam. De Vervoerregio wil met de bussen, waarvan één in regenboogkleuren en de tekst ‘welkom’ in vele talen erop, aandacht vragen voor elektrisch vervoer.

De Vervoerregio Amsterdam is in 2018 begonnen met de destijds grootste elektrische bussenvloot van Europa, In 2025 is het openbaar vervoer in de Vervoerregio zelfs helemaal CO2-neutraal.Gerard Slegers, lid dagelijks bestuur Vervoerregio Amsterdam met de portefeuille duurzaamheid: “Jong geleerd is oud gedaan. Dit is van belang voor bewustwording en gedrag rondom duurzaamheid én inclusiviteit. Als de jonge bezoekers van Madurodam zien dat bussen een laadsysteem, de zogenaamde pantograaf, op het dak hebben, kunnen ze meer te weten komen over de elektrische bus en hoe belangrijk het is dat die het straatbeeld gaat bepalen.”

Hetzelfde geldt volgens Slegers voor bewustwording rondom een inclusieve maatschappij. De regenboogbus straalt bijvoorbeeld uit dat iedereen zich veilig en welkom moet voelen in het OV.

Duurzame boodschap

Met deze elektrische bussen in Madurodam (zie dronebeelden op haar YouTube-kanaal) vraagt de Vervoerregio ook buiten de eigen regio aandacht voor verduurzaming. De organisatie wil jongere generaties (de toekomstige reizigers) en hun families op een leuke en ongedwongen manier kennis laten maken met de overgang naar duurzame mobiliteit. Want iedere reiziger die gebruik maakt van CO2-neutraal openbaar vervoer draagt een steentje bij aan een duurzamere wereld.

Slegers: “Als stichting met maatschappelijk oogmerk is Madurodam de perfecte partner om deze boodschap samen met ons uit te dragen. Voor de verdere samenwerking in de toekomst kijken we naar mogelijkheden rondom educatie, bijvoorbeeld door kleurplaten, knutselpakketten of een speurtocht te ontwikkelen.”

De Vervoerregio Amsterdam leidt, samen met veertien gemeenten, de mobiliteitsopgave in de drukste regio van ons land.Het doel is dat zoveel mogelijk mensen op hun manier comfortabel, snel en duurzaam kunnen reizen. Om dat te bereiken zet de regio vooral in op bewustwording en gedrag.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jacques Geluk

Bron: Vervoerregio,nl

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.