OVPay

Inchecken met betaalpas nu ook bij het Haagse HTM

Betaalautomaat HTM Avenio stadstram. Foto: HTM

Reizen met de bussen en trams van HTM in Den Haag is nog makkelijker geworden. Reizigers die reizen op saldo kunnen behalve met hun OV-chipkaart vanaf vandaag ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas of creditcard – ook op een mobiel. In steeds meer provincies en (stads)regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar. HTM is de eerste grote stadsvervoerder die het in- en uitchecken met de contactloze betaalpas introduceert.

De OV-sector in Nederland is al lang bezig met de uitrol van OVPay. De nieuwe manier van betalen maakt het mogelijk om via een betaalpas op rekening te rijden. Er hoeft dus geen saldo meer te staan op een OV-chipkaart, daarnaast heb je ook geen aparte vervoerskaart nodig.

Uitrol in heel Nederland

Het in- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OV-betalen waarin OV-bedrijven, Translink, OV-autoriteiten en banken samenwerken. De nieuwe betaalvormen in het OV worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2021-2023.

 In- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard is inmiddels mogelijk in Lelystad, Gooi en Vechtstreek, Zwolle, Zaanstreek, Haarlem-IJmond, Haaglanden (inclusief Delft), Voorne-Putten & Rozenburg, Amstelland-Meerlanden, Haarlem-IJmond, Groningen-Drenthe, Noord-Brabant en nu dus ook in Den Haag.

Gebruiksgemak en betrouwbaarheid staan bij OVpay voorop. De nieuwe betaalvormen worden daarom gefaseerd ingevoerd.

Abonnement

De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven; het bedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV.

In een later stadium wordt het mogelijk om kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.