Elektrische bus

Nieuwe bus van Tribus heeft een bijzonder laag energieverbruik

Tribus Movitas elektrische bus. Foto: Tribus Group
Tribus Movitas elektrische bus. Foto: Tribus Group

Movitas; zo heet de nieuwste innovatie van Tribus. De 100% elektrische stadsbus is voorzien van de nieuwste en meest duurzame technologie van dit moment. De zonnepanelen op het dak, een warmtepomp in de vloer en een lichtgewicht frame zorgen voor een efficiënt energieverbruik.

De Movitas is ontworpen als wendbare bus voor de binnenstad en is verkrijgbaar in meerdere varianten met lengtes van 8,2 tot 9,7 meter. De bus doet qua capaciteit niet onder voor een reguliere bus. Het doel is dat de bus zeker 300 kilometer kan rijden zonder bij te laden.

Warmtepomp

In de vloer van de bus zit een warmtepomp om het klimaat in de bus zo efficiënt mogelijk te regelen. Zo kunnen de stoelen worden verwarmd, hebben de ramen dubbel glas en stelt de bus de juiste temperatuur in voordat die begint met rijden.

De stadsbus van Tribus werkt ook efficiënt in onderhoud omdat de data van afstand kan worden uitgelezen. Daardoor kan op tijd worden ingegrepen bij mogelijke problemen. Ook kan de bus via dezelfde software altijd worden gevolgd.

Na de bouw van twee prototypes is het project belandt in de goedkeuringsfase. Verwacht wordt dat de bus volgend jaar de weg op gaat.

Onderwerpen: ,

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.