Twee bussen en werkplaats Arriva in Doetinchem afgebrand

Waterstofbus Arriva (foto: Arriva)
Waterstofbus van Arriva is eind januari eindelijk te bewonderen in Nederland. Foto: Arriva.

Na de brand bij Arriva in Doetinchem moeten zowel de werkplaats als twee bussen als verloren worden beschouwd. Naast de nieuwe waterstofbus ging een dieselbus in vlammen op. Over de oorzaak van de brand en mogelijke gevolgen voor de implementatie van de nieuwe voertuigen op waterstof kan nog niets worden gezegd.

De brand brak donderdag om 14.10 uur uit aan de Industriestraat en was circa drie uur later onder controle. Arriva heeft inmiddels vlakbij de afgebrande stalling een alternatieve locatie geregeld, waardoor er geen gevolgen zijn voor de dienstregeling in de regio Doetinchem.

De afgebrande waterstofbus was eerder deze week vanuit Polen aangekomen bij de stalling. Het ging om de eerste van een serie van tien waarmee Arriva vanaf december in de Achterhoek en regio Zutphen gaat rijden. De mogelijke gevolgen van de brand voor deze plannen zijn dus nog niet bekend.

Geen gewonden

De aandacht van de vervoerder gaat op dit moment uit naar de medewerkers die direct betrokken waren bij de brand. Zij konden allemaal op tijd in veiligheid worden gebracht, waardoor er geen gewonden zijn gevallen. Vanzelfsprekend wordt ook onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand, waarover de komende periode meer duidelijk moet worden. Het is nu nog niet te zeggen of de waterstofbus vlam vatte door een brand in de loods, of dat de brand is begonnen in het voertuig.

De Veiligheidsregio waarschuwde donderdag voor explosiegevaar omdat er een waterstofbus bij betrokken was. Dat zorgde er ook voor dat de brand van buiten de stalling moest worden geblust. Er waren wel knallen te horen, maar dat ging om banden die ontploften. Vanwege de grote hoeveelheid rook die vrijkwam werd een NL-Alert verstuurd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.