Meer dan duizend zero emissiebussen in Nederlandse OV

Elektrische bussen Connexxion (foto: Ebusco)
Elektrische bussen Connexxion. Foto: Ebusco

In vijf jaar tijd is meer dan 20 procent van de bussen in het Nederlandse openbaar vervoer emissievrij en op groene stroom gaan rijden. Sinds 13 december rijden er 1.163 zero emissiebussen rond, bijna 400 meer dan vorig jaar. De grootste vloot rijdt in IJssel-Vecht, waar Keolis vorige week in één keer 246 elektrische bussen in de dienstregeling opnam.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “Meer dan duizend zero emissiebussen in Nederlandse OV”

Henry Mulder|21.01.21|12:45

In het artikel wordt melding gemaakt van 1163 bussen die emissievrij en OP GROENE STROOM rijden. Is deze bewering zuivere waarheid of berust deze op de aanname dat ALLE stroom groen is. Naar mijn beste weten is alle stroom die in Nederland wordt geleverd een mengeling van een klein percentage zuivere groene stroom en het overige deel een mixage van diverse opwekkingsmanieren, waaronder de zeer vervuilende en natuurvernietigende biomassa.