Steen door ruit van Keolis-bus in Deventer

Syntus bus, Overijssel, Deventer

Een buschauffeur in Deventer is dinsdagavond opgeschrikt door een steen die door de ruit van het voertuig werd gegooid. De bus van vervoerder Keolis was gelukkig leeg. “Indien daar mensen hadden gezeten, waren er zeker gewonden, zo niet erger, gevallen”, meldt de politie op Facebook.

Volgens de buschauffeur gaat het vermoedelijk om twee jongens. Getuigen die meer gezien hebben over het ongeval worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via het nummer 0900-8844 of via een bericht op Facebook.

Gat in ruit

Het incident gebeurde rond kwart voor 7 in de avond. De lege bus, lijn 4, reed op dat moment over de Diepenveenseweg in Deventer in de richting van de Hoge Hondstraat. De steen raakte de bus aan de zijkant en op foto’s is een flink gat in de ruit te zien. De politie laat weten de zaak hoog op te nemen.

In de afgelopen jaren werden bussen vaker het doelwit van bekogelingen door stenen. Eind vorig jaar raakte een steen nog een passagier in Utrecht. In 2017 was het raak bij Arriva in Brunssum en in 2016 legde vervoerder Connexxion zelfs het werk neer nadat meerdere bussen werden bekogeld in de wijk Kruidenwijk in Almere.

Steen door ruit van bus (foto: Politie op Facebook)

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.