PitPoint gaat op alle tankstations groengas aanbieden

Groengas tankpunt van PitPoint

Leverancier van schone brandstoffen PitPoint draagt verder bij aan het verduurzamen van het vervoer in Nederland door vanaf deze zomer alleen maar groengas aan te bieden op haar openbare CNG-tankstations. Met groengas is het mogelijk om nagenoeg CO2-neutraal te rijden en wordt ook de uitstoot van NOx en PM10 gereduceerd. Busvervoerder EBS is onlangs gaan rijden met 53 groengasbussen in de concessie Voorne-Putten.

Door alleen nog groengas aan te bieden, wordt de CO2-winst nog groter voor partijen die tanken bij PitPoint. Rijden op groengas vermindert namelijk de uitstoot van CO2 tot 80 procent ten opzichte van diesel. Bovendien kunnen gasbussen heel efficiënt ingezet worden en is het een zeer betrouwbare brandstof.

Biobrandstof

PitPoint kon de stap naar 100 procent groengas nog niet eerder zetten, omdat het bedrijf de omslag pas wilde maken wanneer het zeker was van langdurige beschikbaarheid van het type groengas – een geavanceerde biobrandstof – dat zou moeten worden aangeboden. Daardoor bood PitPoint tot nu toe in haar netwerk zowel CNG als groengas aan. Inmiddels is de schone brandstoffenleverancier er in geslaagd om vanaf 1 juli 2019 volledig groengas te leveren aan haar klanten middels het openbare netwerk.

“Dit is een enorme stap voor ons”, vertelt Marja Versleijen, directeur bij PitPoint. “Het is altijd ons streven geweest om op al onze openbare locaties volledig hernieuwbare brandstof te leveren. Dat dit nu al is gelukt, is een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn. Wij zien een toenemende behoefte aan geavanceerde biobrandstoffen en willen daarom in de hele keten investeren, zodat wij regionaal of lokaal geproduceerd groengas aan onze klanten kunnen bieden.”

Herkomst groengas

Het door PitPoint geleverde groengas is afkomstig uit Nederland en komt van reststromen, zoals mest, gft-afval en rioolslib. Het groengas wordt geproduceerd bij bedrijven zoals Meerlanden, Biogas Leeuwarden en Ecofuels. Ook investeert PitPoint zelf in de productie van groengas. Daarvoor wordt samengewerkt met ontwikkelaars van projecten zoals de biobrandstoffenfabriek in Hardenberg.

Lees ook:

PitPoint mag groengas leveren voor bussen EBS in Haaglanden Streek

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.