Arnhemse trolleybusvloot van Breng volledig gemoderniseerd

De trolleybusvloot van Breng in de regio Arnhem is volledig gemoderniseerd. Met de laatste levering van 10 voertuigen rijden er nu veertig moderne trolleybussen in Arnhem, Oosterbeek en Velp. De trolleybussen van eerdere bouwjaren stromen de komende tijd uit.

Het gaat om tien Zwitserse HESS-AG trolleybussen. In december 2012 zijn in totaal 31 nieuwe trolleybussen besteld, als aanvulling op de 9 moderne bussen die al in 2009 werden geleverd. In vier deelleveringen zijn er de afgelopen tijd deze dertig nieuwe trolleybussen besteld.

Trolley 2.0

Overigens stromen niet alle oude bussen uit. Er blijven er twee rijden voor de ontwikkeling van het project Trolley 2.0. Dit betekent dat de Arnhemse trolleybussen zeker 10 kilometer te laten rijden zonder dat het voertuig aan de bovenleiding aangesloten is. Bij een succesvolle proef worden deze vernieuwde trolleybussen opgenomen in de dienstregeling. Voor dit project worden enkele miljoenen geïnvesteerd door Arnhem en de Euregio. Wanneer de trolleybussen los kunnen rijden van de bovenleiding, kunnen ze ook in de streek worden ingezet.

Trolleybussen zijn stil, milieuvriendelijk en zuinig in het verbruik van energie. Daarom zijn ze geschikt voor het vervoer in de stad en passen ze binnen de ambitie van de overheid om minder uitstoot te veroorzaken. Hermes-dochter Breng heeft 40 aardgasbussen in Arnhem en 180 aardgasbussen in de vestigingen Bemmel, Duiven en Nijmegen. Daarmee verzorgt Hermes in ieder geval tot december 2022 het openbaar vervoer in de regio Arnhem Nijmegen.

Lees ook: Euregio investeert 4 miljoen in Arnhemse trolley 2.0 bus

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Arnhemse trolleybusvloot van Breng volledig gemoderniseerd”

Antoine Berben|02.05.17|18:17

Jammer dat deze HESS bussen bekend staan vanwege hun uitermate beroerde zitplaats voor de chauffeur.