Syntus in beroep tegen gunning busconcessie Haarlem-IJmond

Syntus, bus, Apeldoorn

Vervoerder Syntus tekent bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven beroep aan tegen het besluit van de provincie Noord-Holland om de busconcessie Haarlem-IJmond aan Connexxion te gunnen. Connexxion kreeg de concessie gegund, nadat de provincie was overgegaan tot een loting. Volgens de provincie hadden Syntus en Connexxion tijdens de inschrijving een gelijke score behaald. 

Syntus begon in maart van dit jaar al een bezwaarprocedure tegen de gunning van de busconcessie door de provincie Noord-Holland, maar de provincie bleef bij haar besluit. Nu stapt Syntus naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Offerte

De vervoerder kan zich niet vinden in de motivatie van de provincie. Syntus zegt een betere offerte te hebben geboden, die op meerdere aspecten onvoldoende gewaardeerd is. Bovendien heeft de provincie Noord-Holland, volgens de vervoerder, het advies voor hoor en wederhoor van de adviescommissie niet op alle onderdelen gevolgd. Syntus is van mening dat de beslissing van de provincie geen stand kan houden en moet worden vernietigd.

Eerder dreigde Syntus ook al om naar het CBb te stappen, maar de vervoerder zag hier toen vanaf, omdat de provincie Noord-Holland de concessie opschortte zolang de bezwaarprocedure van Syntus duurde. Eigenlijk gaat de nieuwe concessie in Haarlem-IJmond in december van dit jaar in.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.