Waterbus opent nieuwe halte in Papendrecht

Opening, halte, Waterbus, Rosmolenweg, Papendrecht

Waterbus heeft deze week in Papendrecht de halte aan de Rosmolenweg officieel geopend. De halte stond eerst aan de Scheepvaartweg, maar is twee weken geleden naar de andere kant van de Ketelhaven verplaatst. Waterbus en de gemeente Papendrecht verwachten dat met de verplaatsing het aantal reizigers zal toenemen.

Vertegenwoordigers van de gemeente, Waterbus en het bedrijfsleven rondom de Rosmolenweg en industriegebied Oosteind namen de halte deze week officieel in gebruik. De halte ligt aan lijn 23 tussen Dordrecht Merwekade en Sliedrecht Middeldiep en stopt ook bij de Hollandse Biesbosch en de Ark van Noach.

Vestigingsklimaat

De gemeente Papendrecht werkt er samen met ondernemers op het bedrijventerrein Oosteind aan om het gebied opnieuw leven in te blazen. De halte draagt bij aan een een goed vestigingsklimaat voor bedrijven en sluit ook beter aan bij (recreatieve) routes ten noorden van het bedrijventerrein.

De groei van het aantal reizigers in 2013 zette ook in de eerste maanden van dit jaar door. Naast de groei van bestaande lijnen hebben het in gebruik nemen van de Ark van Noach halte, verplaatsing van de halte H.I. Ambacht en Dordt in Stoom met ruim 43.000 passagiers tot extra reizigers geleid. Daarnaast nam Waterbus in april lijn 19 tussen Kralingen – Feijenoord in gebruik.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.