Zugverspätung

Deutsche Bahn laat het afweten: Oranje noodgedwongen met vliegtuig na uitvallen trein

Dortmund
Het station van Dortmund waar het Nederlands elftal nooit aankwam omdat de trein vanuit Wolfsburg was uitgevallen. Foto: Tupungato / Shutterstock

Woensdagavond hoopt Nederland te kunnen rekenen op Oranje, maar dinsdagavond kon Oranje in ieder geval niet rekenen op de trein. Het Nederlands voetbalelftal wilde met de trein van Wolfsburg naar Dortmund reizen, maar door een stremming op het traject van de Duitse vervoerder Deutsche Bahn (DB) kwam die treindienst te vervallen.

Om alsnog zo snel als mogelijk naar Dortmund te reizen, besloot Oranje het vliegtuig te pakken voor een korteafstandsvlucht. Door de opgelopen vertraging ging een persconferentie met de Nederlandse bondscoach Ronald Koeman niet door.

In een reactie zegt Koeman dat de reisvertraging die het Nederlands elftal opliep richting de halve finale tegen Engeland geen verdere problemen oplevert. “Uiteindelijk hebben de spelers nog ongeveer 2,5 uur kunnen rusten in het hotel, dus het was geen enkel probleem. Dit zal van geen enkele invloed zijn op de wedstrijd van morgen”, zei de bondscoach van het Nederlands elftal bij aankomst in Dortmund tegen de NOS.

Twee keer eerder met de trein

Tijdens het EK in Duitsland reisde Oranje al twee keer eerder met de trein naar Berlijn, tot groot genoegen van Koeman, die de trein prees omdat die volgens de bondscoach veel sneller is dan de bus. Mits de trein natuurlijk volgens het spoorboekje rijdt.

Eén keer eerder kwam een geplande treinreis voor Oranje ook al te vervallen, omdat DB na afloop van een wedstrijd niet meer reed naar Wolfsburg. Die stad is tijdens de Europese eindronde de slaap- en trainingslocatie van Oranje.

“Tijdens mijn periode als trainer in Engeland reisden we ook vaak met de trein. De UEFA wil er een groen EK van maken, maar dan moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat de trein rijdt”, zei Koeman eerder over de vervallen treinrit.

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: Mobiliteit.nl / ANP

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl