REGIO ANTWERPEN

Vlaamse vervoerder De Lijn rekent op chaotische donderdag door ov-staking

De Lijn
Een bus van De Lijn in het centrum van Antwerpen. Beeld ter illustratie. Foto: Venuswix / Shutterstock

Door een actie van Belgische vakbonden verwacht vervoersbedrijf De Lijn hinder in en rondom Antwerpen. Op donderdag 11 juli rijden de bussen en trams mogelijk niet in de regio als gevolg van aangekondigde stakingen.

“De vakbondsactie komt er na onvrede met een aantal organisatorische afspraken binnen De Lijn”, schrijft het vervoersbedrijf op zijn website. “We laten de reiziger niet graag in de steek en brengen deze daarom nu al op de hoogte”, schrijft De Lijn op een speciale pagina met informatie voor reizigers op de aangekondigde stakingsdag.

Er werd dit jaar al vaker gestaakt in het Vlaamse openbaar vervoer. Zo veroorzaakte een “spontane staking” onder ov-personeel op woensdag 20 maart nog voor veel hinder bij De Lijn in Antwerpen. Door een nationale staking op maandag 3 juni reden er amper bussen. Vooral reizigers in Oost-Vlaanderen werden toen getroffen door de staking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl