Erland Morelissen

Kwakkelend Ebusco haalt commercieel directeur Van Hool binnen

Erland Morelissen is de nieuwe cco bij Ebusco Foto: Ebusco

Fabrikant van elektrische bussen Ebusco stelt Erland Morelissen aan als Chief Commercial Officer (cco). Morelissen is afkomstig van het failliete Van Hool, waar hij de afgelopen vijf jaar dezelfde functie vervulde.

Morelissen treedt per 12 augustus in dienst van Ebusco, zo meldt het busbedrijf uit Deurne in een persbericht.

Ebusco waarschuwde onlangs voor tegenvallende resultaten. Het concern voerde daarom een reorganisatie door en begon meer gebruik te maken van externe producenten. In het afgelopen jaar heeft de busbouwer ook het bestuur geherstructureerd door zes nieuwe leden te verwelkomen, waaronder vier externe en twee interne kandidaten.

Team compleet

“Met de benoeming van Erland is de herstructurering van het executive team nu compleet”, schrijft Ebusco. “Ebusco is ervan overtuigd dat de brede kennis en ervaring binnen het Executive Team bij zullen dragen aan het succes van het bedrijf.”

Peter Bijvelds, Co-CEO van Ebusco voegt toe: “In de afgelopen jaren heb ik naast mijn rol als ceo ook de rol van ad interim cco op me genomen. Met mijn sterke affiniteit voor commercie kijk ik ernaar uit om samen met Erland Ebusco’s commerciële succes verder te vergroten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group