Stilgelegd

Code oranje: geen treinen op HSL vanwege harde wind

HSL
Een Intercity Direct op de HSL-spoorlijn tussen Amsterdam en Breda. Andre Muller / Shutterstock

Ook het treinverkeer op de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal is stilgelegd vanwege de harde wind, meldt ProRail. Eerder liet de spoorwegbeheerder al weten dat treinen op de HSL niet meer reden tussen Rotterdam Centraal en Breda. De hinder duurt tot zeker 21.00 uur.

Het KNMI riep dinsdagavond code oranje af over het hele land om zware regen, hevige windstoten, onweer en hagel. De onweersbuien trokken als eerste over Brabant en Zeeland. Rond 19.30 uur kleurde Zeeland weer groen, de overlast viel in die provincie mee volgens Omroep Zeeland. Omroep Brabant meldt dat onder meer in Oirschot en Hulsel straten blank staan en dat er bomen zijn omgevallen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl / ANP