BIJNA UITVERKOCHT

NS ziet ongekende piek in verkoop treintickets naar Dortmund

ICE Dortmund
Een trein van ICE International in Dortmund. Beeld ter illustratie. Foto: NGCHIYUI / Shutterstock

Treintickets naar Dortmund voor aankomende woensdag zijn bijna helemaal uitverkocht. NS meldt dat voetbalsupporters die voor de EK-wedstrijd tussen Nederland en Engeland naar Dortmund willen reizen, snel moeten zijn met het kopen van een ticket. Er zijn inmiddels al meer dan 2.000 tickets verkocht.

Volgens NS is er een ongekende piek bereikt in de verkoop van tickets voor de middagtreinen naar Dortmund. “Zo’n piek zie je normaal gesproken echt niet”, aldus NS. Het gaat volgens de vervoerder vooral om de treinen die “gunstig” zijn om te nemen, omdat ze in de middag al aankomen.

Voetballiefhebbers die nog een ticket willen kopen, moeten snel zijn. Er zijn nog maar “enkele” tickets beschikbaar, waarschuwt NS. De vervoerder gaat er dan ook van uit dat de treinkaartjes voor woensdag helemaal uitverkocht raken.

Over het verloop van de ticketverkoop voor treinkaartjes op maandag en dinsdag, kan NS niks zeggen. Wel zegt NS dat de ervaring leert dat de meeste mensen op dag dag van de wedstrijd zelf reizen. “Zeker omdat de wedstrijd pas om 21.00 uur begint.”

Geen extra treinen

NS zet geen extra treinen of langer materieel in voor woensdag. De Duitse vervoerder Deutsche Bahn (DB) rijdt wel met een speciale EK-dienstregeling. Omdat Duitsland dit jaar gastland is voor het EK, was op voorhand al een uitgebreidere dienstregeling ingepland. Wie vanuit Nederland naar Duitsland wil, kan overigens ook via DB een ticket kopen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: Mobiliteit.nl / ANP

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl