BRAVODIRECT

Brabant wil contract Hermes tot 2028 verlengen: ‘Na de zomer meer duidelijkheid’

Hermes
Bussen van Hermes onder de naam van Bravodirect. Beeld ter illustratie. Foto: T.W. van Urk / Shutterstock

De provincie Noord-Brabant is achter de schermen nog altijd in gesprek met busvervoerder Hermes. Insteek van de gesprekken is om de de huidige concessie in Zuidoost-Brabant te verlengen tot 2028. Door de vervoerder twee jaar langer aan de regio te binden, heeft de provincie meer tijd om een nieuwe concessie voor te bereiden, die eind 2028 moet ingaan. Na de zomer volgt er meer duidelijkheid, schrijft het Eindhovens Dagblad (ED).

In de gemeenteraad van Eindhoven was afgelopen week onenigheid ontstaan met wethouder Monique Esselbrugge (D66) van Mobiliteit. De wethouder kreeg kritiek van een aantal oppositiepartijen omdat die vinden dat ze de gemeenteraad onvoldoende heeft geïnformeerd over de toekomst van het ov in Zuidoost-Brabant.

Na de zomer

Zelf legt de wethoude de kritiek naast zich neer. “De provincie is nog met Hermes in gesprek over die verlenging, en de verwachting is dat dit na de zomer geformaliseerd zal worden. Dat lijkt me dan ook het moment om de raad te informeren”, citeert ED de wethouder.

Esselbrugge wilde wel toezeggen dat er na de zomer een raadsbijeenkomst volgt over de concessie Zuidoost-Brabant. Volgens de wethouder volgt er dit jaar ook nog een ambtelijk stuk waarin de gemeentelijke wensen en eisen voor het busvervoer in de regio Eindhoven worden verduidelijkt.

Verlengen

De huidige concessie voor het busvervoer in Zuidoost-Brabant is nu nog tot 2026 in handen van Hermes. Door het contract met de vervoerder twee jaar te verlegen, heeft de provincie Noord-Brabant meer tijd om de nieuwe concessie voor te bereiden. Die nieuwe concessie zou dan eind 2028 van kracht worden, met mogelijk ook een nieuwe vervoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl