GEEN PLEK IN DE BUS

Vervangende minibusjes Flevoland blijken onvoldoende, EBS schakelt terug naar normale bus

RRReis
Een bus van EBS onder de vlag van RRReis. Beeld ter illustratie. Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock

EBS stopt met de inzet van minibusjes tussen Lelystad en Emmeloord. De kleinere bussen die s avonds op de afgeschaalde lijn reden, bleken de hoeveelheid passagiers niet aan te kunnen. Om die reden liet de busvervoerder al extra acht-persoonsbusjes rijden, maar ook daarmee kon de vervoerder het aantal reizigers niet aan. EBS zet nu weer één grote bus in tussen beide plaatsen.

Het kwam geregeld voor dat mensen bij de bushaltes achterbleven omdat er geen plek meer voor ze was in een van de minibusjes, weet Omroep Flevoland. Daardoor moesten passagiers lang wachten, aangezien de busjes maar eens per uur vertrekken. De grotere bus gaat alle kleinere busjes vervangen.

De reden dat EBS reed met acht-persoonsbusjes was omdat chauffeurs van een minibus geen groot rijbewijs nodig hebben. Daarmee hoopte EBS hun tekort aan buschauffeurs te tackelen. De vervoerder heeft nu een extern bedrijf ingehuurd dat de chauffeurs levert voor de vervangende bus tussen Lelystad en Emmeloord.

De vervangende bus gaat vanaf maandag 15 juli volgens de afgeslankte dienstregeling rijden tussen beide Flevolandse gemeenten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl