'ZORGVULDIG OVERWOGEN'

Opnieuw in beroep: Arriva blijft strijden om verloren busconcessie Friesland

Arriva
Arriva maakt wederom bezwaar tegen het verlies van het busvervoer in Friesland aan Qbuzz. Foto: Henk Vrieselaar / Shutterstock

Arriva gaat opnieuw in beroep tegen het verlies van de busconcessie in Friesland aan Qbuzz. Dat bevestigt de vervoerder tegenover Mobiliteit.nl. Arriva maakte eerder al bezwaar tegen het verlies van het busvervoer aan Qbuzz, maar werd toen niet in het gelijk gesteld.

Op 17 oktober vorig jaar maakte de provincie Friesland bekend dat de concessie voor het busvervoer tot 2035 wordt gegund aan Qbuzz. Dat was tegen het zere been van Arriva, die direct besloten om in bezwaar te gaan.

In mei van dit jaar ontving Arriva het advies van de bezwarencommissie van de provincie Friesland. De provincie heeft gekozen om Qbuzz de concessie te gunnen omdat de vervoerder tijdens de aanbestedingsprocedure beloofde “fors meer busvervoer” in te gaan zetten dan Arriva. Volgens Arriva kan Qbuzz deze belofte niet waarmaken.

“Ons bezwaar is door de commissie van de provincie niet toegewezen. We zijn door hen dus niet in het gelijk gesteld”, zegt een woordvoerder van Arriva. Volgens de vervoerder is er de afgelopen tijd “zorgvuldig overwogen of we tegen dat besluit in beroep willen gaan. De uitkomst hiervan is dat we onlangs aan het CBB een brief hebben gestuurd waarin we hebben laten weten dat we in beroep gaan.”

Wanneer het nieuwe beroep zal dienen is nog niet bekend. Ook heeft Arriva niet bekend gemaakt wat ze zullen doen als ze opnieuw in het ongelijk worden gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl