55.000 CONCERTGANGERS

NS en GVB zetten extra materieel in voor massale uittocht Taylor Swift-fans

Taylor Swift
De meeste Swifties pakken het openbaar vervoer. Bussen rijden af en aan en de NS en GVB hebben extra materieel ingezet om iedereen te vervoeren. Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock

Na het einde van het concert van de Amerikaanse singer-songwriter Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA is de uittocht van fans begonnen. De 55.000 fans keren huiswaarts. De meeste Swifties pakken het openbaar vervoer. Bussen rijden af en aan en de NS en GVB hebben extra materieel ingezet om iedereen te vervoeren.

Voor de ingang van station Bijlmer Arena roept een beveiligingsmedewerker iedereen op om een van de vier ingangen te kiezen, meldt persbureau ANP. “Geef elkaar de ruimte en een beetje doorlopen”, klinkt het door de megafoon.

Overvolle treinen en metro’s

De perrons van het station zijn overvol. Medewerkers van NS begeleiden mensen de trein in. Zodra deze vol is sluiten de deuren. Vanwege het concert maken NS-treinen een extra stop. De Amsterdamse vervoerder GVB zet extra metro’s in. Ook die zitten volgens aanwezigen overvol.

Vrijdag en zaterdag wordt eenzelfde uittocht verwacht. Ook op die dagen worden er ruim 55.000 Taylor Swift-fans verwacht in Amsterdam. Ook op deze dagen zetten NS en GVB extra materieel in.

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: ANP / Mobiliteit.nl

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl