SNELLE SCHAKEL MET ROTTERDAM CS

RET verbetert zomerbereikbaarheid Rotterdam The Hague Airport met snelle bus

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport krijgt tijdens de zomervakantie een extra en snellere busverbinding met Rotterdam Centraal Station. Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock

Vervoerder RET zet deze zomer in op een snellere verbinding met vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Met de inzet van een expresbus tijdens de vakantieperiode, moeten de luchthaven en Rotterdam Centraal Station beter met elkaar verbonden worden. De reguliere bus van en naar het vliegveld blijft gedurende de inzet van de expresbus gewoon rijden.

De nieuwe expreslijn rijdt vanaf 19 juli en krijgt lijnnummer 300. De extra bus zal rijden op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag: dat zijn de drukste dagen op het vliegveld. De expresbus rijdt tot 20 september, meldt RET.

De tijdelijke expresverbinding komt er ook om de reguliere buslijn 33 (Rotterdam Centraal via RTHA naar Meijersplein) te ontlasten. Tijdens de zomerperiode kan het erg druk zijn op die lijn, en het aantal vliegpassagiers neemt – na een dip gedurende de coronaperiode – weer toe.

Bus 300 rijdt straks elk halfuur en doet er vijftien minuten over om de luchthaven met het station te verbinden. Omdat de bus tussendoor nergens stopt, doet deze er vier minuten korter over dan de reguliere busverbinding. De expreslijn rijdt niet door naar het nabijgelegen metrostation Meijersplein.

Autonome airportshuttles

Naast de expresslijn werkt RET ook aan autonoom vervoer naar de luchthaven. Als alles volgens planning verloopt, wordt eind 2024 gestart met de eerste testritten tussen het vliegveld en metrostation Meijersplein. De geautomatiseerde shuttlebussen vormen een aanvulling op buslijn 33.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl