NS

Meer treinen in daluren tussen Amsterdam en Almere

Almere Centrum
Station Almere Centrum. Beeld ter illustratie. Foto: M.J.J. de Vaan / Shutterstock

De NS laat sinds dinsdag op twee trajecten meer treinen rijden. De Sprinter op het traject Amsterdam Centraal-Almere Centrum rijdt ook weer in de daluren, de hele week tot ongeveer 20.00 uur. Tot maandag reed de trein alleen nog in en rond de spits van maandag tot en met donderdag, aangevuld met enkele andere treinen.
Verder rijdt de Sprinter op het traject Amersfoort Vathorst-Hoofddorp doordeweeks tot circa 22.00 uur weer door naar Hoofddorp. Het afgelopen halfjaar reed de trein in de daluren alleen tussen Amersfoort Vathorst en Amsterdam Centraal.

“Het past beter zo in de dienstregeling, en dit is wat reizigers graag willen”, zegt een woordvoerder van NS over de aanpassing. “En nu zagen we de mogelijkheid om het aan te passen.” De komst van de extra treinen heeft volgens haar niets te maken met de aanwas van nieuw personeel. De afgelopen jaren moest NS door personeelstekorten treinen schrappen.

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl / ANP