NIEUWE ROL

Arthur Swaab nieuwe directeur exploitatie bij RET: ‘Ook af en toe zelf ritjes op de bus’

Arthur Swaab
Arthur Swaab wordt, naast buschauffeur, de nieuwe directeur exploitatie bij RET. Foto: Rick Keus

Arthur Swaab schuift per 1 juli binnen RET door naar Directeur Exploitatie bij de vervoerder. In die rol staat hij aan het hoofd van de operationele afdelingen van de bus, tram en metro. Daarnaast valt de portefeuille Centrale Verkeersleiding, Veiligheid en het Bedrijfsbureau Exploitatie onder zijn verantwoordelijkheid. Swaab volgt Joop Bakker op, die sinds 2007 directiefuncties bekleedt bij RET. Bakker blijft actief als adviseur van de directie.

Swaab bekleedde voor zijn benoeming al diverse functies bij RET. Eerst als extern adviseur, daarna als Concessiemanager, Manager Strategie en Ontwikkeling en vervolgens als Manager Metro a.i.

Swaab, die recent zijn busrijbewijs haalde, zal als Directeur Exploitatie met enige regelmaat zelf ritjes blijven maken op de bus, zo meldt RET. Volgens Swaab speelt het ov een “cruciale rol in de dichtbevolkte Rotterdamse regio”.

Nieuwe collega’s

Swaab hoopt door samen met zijn RET-collega’s de kennis en kunde in te zetten, nieuwe collega’s te werven en op te leiden. “Ik ben ervan overtuigd dat we samen een prachtig product kunnen neerzetten voor het groeiende aantal reizigers in onze regio”, aldus Swaab.

Algemeen Directeur Linda Boot: “Arthur heeft hart voor de RET. Hij kent het bedrijf en de Rotterdamse regio door en door. Ook staat hij dicht bij de operatie. Als er in de exploitatie iets gebeurt, is hij er voor zijn team. Ik zie uit naar de voortzetting van onze samenwerking.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl