Nederland, België en Duitsland

Drielandentrein verbindt Maastricht en Heerlen met Aken en Luik

Arriva zag zondag de eerste Drielandentrtein vertrekken. Foto: ANP, BELGA PHOTO LAURENT CAVENATI

De Drielandentrein maakt het vanaf zondag mogelijk om te reizen tussen Maastricht, Heerlen, de Duitse stad Aken en het Belgische Luik zonder over te hoeven stappen. Inwoners van de zogeheten Euregio kunnen zo gemakkelijker de trein nemen naar werk, school of andere bestemmingen.

Volgens een Arriva-woordvoerster vertrok zondag de eerste trein om 07.15 uur. Reizigers werden getrakteerd op Luikse wafels en Limburgse vlaai.

De trein zou eigenlijk al op zondag 9 juni gaan rijden, maar onweer veroorzaakte schade aan de infrastructuur op het traject tussen Visé en Eijsden. Bovendien moest het spoor beter worden beschermd tegen mogelijke overstromingen.

Vervoersbedrijf Arriva is verantwoordelijk voor de lijn, maar werkt samen met de NS en het Belgische zusterbedrijf NMBS. “Dit is niet alleen een belangrijk moment voor het openbaar vervoer, maar ook een symbool van internationale samenwerking”, zegt regiodirecteur Michiel Cussell van Arriva.

Beter bereikbaar

Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) spreekt op X van een belangrijke treinverbinding voor inwoners van Limburg. “Aken, Heerlen, Maastricht en Luik zijn nu zonder overstap verbonden. Daardoor zijn steden als Keulen, Berlijn, Brussel, Londen en Parijs beter bereikbaar vanuit de regio.”

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl / ANP