M80 nieuwe eigenaar

Trein- en busschoonmaker HSU Groep komt in Belgische handen

Een schoonmaker wast een bus. Foto: shutterstock, hedgehog94

Het specialistische ov-schoonmaakbedrijf HSU Groep komt in Belgische handen. De huidige eigenaars, investeringsmaatschappij Berk Partners en de twee oprichters, verkopen hun aandelen aan het management en de Brusselse private-equitybelegger M80.

Met de deal betreedt HSU ook de Belgische markt, melden de betrokken partijen. Financiële details over de verkoop zijn niet bekendgemaakt.

HSU telt naar eigen zeggen 250 medewerkers en is actief in het rijklaar maken van rollend ov-materieel en in specialistische schoonmaak zoals graffitiverwijdering, wegdekreiniging en gevelreiniging. HSU organiseert voor vervoerders onder meer het aftanken, laden, rangeren, schoonmaken en het vervangen van vloeistoffen voor de bussen en treinen.

De ondernemers Hüseyin Taskent en Sertan Urganci hebben de onderneming in 2010 opgericht. Enkele jaren terug trad investeringsmaatschappij Berk Partners toe, waarna het bedrijf onder leiding kwam te staan van ceo Hasan Taskent en cfo Çapan Öztürk.

Uitbouwen

Hasan Taskent blijft volgens de partijen ook na transactie de “drijvende kracht” achter HSU en zal zich de komende jaren richten op het verder uitbouwen van het bedrijf. De beide oprichters, Hüseyin Taskent en Sertan Urganci, blijven na de transactie als adviseur verbonden aan HSU.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group