EK voetbal

Koeman wil vaker met de trein, maar Oranje pakt noodgedwongen de bus terug

Ronald Koeman tijdens een persconferentie. Foto: Shutterstock, Jeroen Meuwsen Fotografie

Als het aan Ronald Koeman ligt, dan reist het Nederlands elftal vaker met de trein. “Dit ging sneller dan met een bus”, zei de bondscoach over de treinreis van Oranje naar Berlijn, waar dinsdag de laatste groepswedstrijd van het EK tegen Oostenrijk op het programma staat.

“Duitsland wil er graag een groen EK van maken, maar daar zijn ze niet helemaal in geslaagd”, stelde Koeman. “Want we kunnen dinsdag niet terug met de trein. Dat rijdt er geen trein meer.”

Het Nederlands elftal verblijft tijdens het EK in Wolfsburg en reisde met een bus naar Hamburg en Leipzig voor de groepsduels met Polen (2-1) en Frankrijk (0-0). Oranje ging maandag met de trein naar Berlijn en keert na de wedstrijd met een bus terug naar het trainingskamp voor de Europese eindronde in Duitsland.

Oranje kreeg veel kritiek van milieuorganisaties omdat het vlak voor het EK vanuit Nederland naar Braunschweig vloog. Het is nog niet bekend hoe Oranje zich gaat verplaatsen als de ploeg de groepsfase heeft overleefd.

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl / ANP