AMSTERDAM

Twee minderjarigen aangehouden voor vuurwapenbezit in GVB-tram

Amsterdam Tram
Een tram in Amsterdam. Beeld ter illustratie. Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock

Een jongen van vijftien en een meisje van zeventien zijn zaterdag aangehouden voor vuurwapenbezit in een tram. Dat meldt de Politie Eenheid Amsterdam. Het schietwapen was vermoedelijk eigendom van de jongen, maar werd aangetroffen in de tas van het meisje. De minderjarige verdachten werden aangehouden in de tram ter hoogte van de Marnixstraat in Amsterdam.

De politie kwam zaterdagavond omstreeks 20.50 uur af op een melding van een vechtpartij bij de Kinkerstraat in Amsterdam-West. Bij de vechtpartij was volgens de politie ook iemand met een vuurwapen betrokken. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten niets aan.

Even later werd er een melding gedaan dat een jongen, met een signalement dat overeenkwam met het incident even daarvoor in de Kinkerstraat, in een tram zou zitten met een vuurwapen. Dat was ter hoogte van de Marnixstraat in stadsdeel Centrum.

Snel schakelen met GVB

“Door snel te schakelen met de GVB kon de tram stil worden gehouden”, aldus de Amsterdamse politie in een bericht op de website. De 15-jarige jongen, die inderdaad voldeed aan het signalement, werd gefouilleerd. Echter werd er geen wapen bij hem aangetroffen.

Dankzij de getuigenis van een oplettende GVB-conducteur, was de politie op de hoogte gebracht dat het vuurwapen mogelijk was overgedragen aan een 17-jarig meisje. De politie vond in de tas van het meisje ook daadwerkelijk het vuurwapen en heeft deze in beslag genomen.

Zowel de minderjarige jongen als zijn vermoedelijke vrouwelijke handlanger zijn aangehouden. Een derde betrokken persoon van achttien jaar is ook aangehouden voor medeplichtigheid. Twee van hen zitten nog altijd vast.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl