EENRICHTINGSROUTE

Lelystad start groot onderhoud Stationsdreef: bushaltes volledig op de schop

RRReis
Een bus van EBS onder de vlag van RRReis. Beeld ter illustratie. Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock

De gemeente Lelystad is maandag begonnen met groot onderhoud aan de Stationsdreef tussen de Agorabaan en de Houtribdreef. Tot eind september wordt daar gewerkt aan het opnieuw inrichten van de bushaltes, het vervangen van asfalt en het aanbrengen van extra groen in de versteende omgeving.

De bushaltes langs de Stationsdreef zijn verouderd en niet voor iedereen toegankelijk. De bushaltes worden opnieuw ingericht, zodat deze volgens de gemeente straks voor iedereen toegankelijk zijn. Er worden onder meer speciale tegels aangelegd voor visueel beperkten.

Er wordt in fases gewerkt tijdens het onderhoud en vernieuwing van de Stationsdreef, een belangrijke weg van en naar het stationsgebied van Lelystad.

De Stationsdreef blijft tijdens de werkzaamheden in één richting bereikbaar voor het (bus)verkeer. Tijdens de werkzaamheden rijden buslijnen 4 (Station Centrum – Lelycentre), 9 (Station Centrum – Golfresort) en 663 (Station Centrum – Kampen GSG Pieter Zandt) een eenrichtingsroute via de Zuigerplasdreef.

Busreizigers kunnen dan gebruikmaken van de haltes gelegen langs de dreef. Busvervoerder EBS informeert reizigers over de gewijzigde route. De rijrichting hangt af van waar de aannemer op dat moment werkt. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor voetgangers en fietsers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl