PVV-bestuurder

Aanstaand IenW-staatssecretaris Jansen: ‘Dekkend ov in alle regio’s’

Chris Jansen, beoogd staatssecretaris Openbaar Vervoer en Milieu, voor aanvang van het gesprek met formateur Richard van Zwol en beoogd premier Dick Schoof. Foto: ANP, Jeroen Jumelet

Goede ov-verbindingen zijn een basisbehoefte, schrijft de voorgedragen staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Chris Jansen in zijn sollicitatiebrief. De beoogde bewindsman was eerder twee jaar lang Kamerlid voor de PVV. Sinds 2010 is hij verder voor de partij actief op lokaal en provinciaal niveau.

Op dit moment is Jansen nog gedeputeerde in de provincie Flevoland, waar hij sinds vorig jaar verantwoordelijk is voor de portefeuille economie, onderwijs en arbeidsmarkt. Daarvoor was hij sinds 2010 actief als statenlid in Flevoland en zat hij in de gemeenteraad in Almere, veelal als dubbelfunctie.

In de periode van 2019 tot 2021 was hij lid van de Tweede Kamer voor de PVV. Hij maakte toen deel uit van de Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport en die voor Verzoekschriften en Burgerinitiatieven.

Stroomversnelling

“Eigenlijk is vanaf mijn installatie in maart 2010 alles in een stroomversnelling terecht gekomen”, schrijft Jansen in zijn motivatiebrief. “Van Raadslid, naar Statenlid, naar fractievoorzitter in Flevoland, naar lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal eind 2019. Binnen tien jaar het hoogste ambt als volksvertegenwoordiger. Dat doel had ik bereikt, dus dan ga je nieuwe doelen opstellen.”

Dat doel was volgens Jansen “laten zien dat de PVV een betrouwbare bestuurderspartij kan zijn, maar wel vanuit de basisgedachte dat dit is van en voor het welzijn van onze inwoners”. Volgens de politicus heeft “iedereen in Flevoland, maar ook daarbuiten, inmiddels kunnen beoordelen of mijn partij inderdaad goede, betrouwbare bestuurders kan leveren.”

Draagvlak

In zijn brief benadrukt Jansen het belang van draagvlak. “Door me vooraf te verdiepen in de denkwijze van gesprekspartners krijgen we de juiste gesprekken en begrip voor elkaar.”

Die lijn wil de de PVV’er naar eigen zeggen na zijn beëdiging in Den Haag voortzetten. “Mezelf zijn en blijven, maar met oog voor de belangen en werk- en denkwijzen van gesprekspartners. Uiteindelijk gaat het om de inwoners van Nederland. En meer specifiek met het oog op mijn portefeuilles als staatssecretaris van Openbaar Vervoer en Milieu. Goede ov-verbindingen zijn een basisbehoefte voor iedereen. Of het nu gaat om trein, bus, of regio vervoer, dit moet dekkend zijn voor alle regio’s.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group