'LEVENSGEVAARLIJK'

Veiligheidsteam RET houdt jongens staande die metro bekogelen met stenen

Slinge
Veiligheidsmedewerkers van RET konden bij metrostation Slinge vier jongens staande houden vanwege het bekogelen van een metro met stenen. Foto: SevenMaps / Shutterstock

Vier jongens zijn zondag staande gehouden nadat ze stenen hadden gegooid naar een rijdende metro. Het incident gebeurde bij metrostation Slinge op Rotterdam-Zuid. Het veiligheidsteam van stadsvervoerder RET had een melding ontvangen over de stenengooiers en wist het groepje jongeren te traceren.

Er raakte niemand gewond door de gegooide stenen. De metrobestuurder gaf wel aan flink geschrokken te zijn. Omdat de jongens al vaker in aanraking zijn geweest met de politie, hebben de ov-boa’s van RET de politie en de ouders van de jongens ingeschakeld.

RET laat weten dat de metro geen schade heeft opgelopen. De vervoerder is absoluut niet te spreken over de gevaarlijke actie van de jongens. “Het is levensgevaarlijk om stenen te gooien”, stelt de veiligheidsafdeling van RET tegenover AD.

Stenengooiers Den Haag

In Den Haag ging het recentelijk ook mis met stenengooiers. Daar luidde vervoerder HTM onlangs de noodklok vanwege een reeks incidenten met stenengooiers. In de omgeving van de Wolweversgaarde in Den Haag werden trams de afgelopen tijd meermaals bekogeld met stenen.

Volgens HTM zijn er in Den Haag al meermaals ramen gesneuveld. Ook is het een aantal keren voorgekomen dat tramchauffeurs daar uit schrik op de noodrem trapten. HTM heeft zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen. Het is niet bekend of de Rotterdamse RET dat inmiddels ook heeft gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl