Openbare geweldpleging

Aanhoudingen na mishandeling in tram op ‘risicolijn 9’ in Den Haag

HTM Tram
Een tram van HTM in Den Haag. Beeld ter illustratie. Sirozy / Shutterstock

Een zestigjarige trampassagier is zondagnacht mishandeld in de tram. Het gaat om een incident op de Haagse tramlijn 9, die rijdt van Den Haag Vrederust naar Scheveningen Noorderstrand. Het slachtoffer werd bij de halte Madurodam door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. De politie heeft twee aanhoudingen verricht.

De politie meldt dat een 23-jarige verdachte kon worden aangehouden voor openbare geweldpleging. Een 20-jarige man werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Beide verdachten komen volgens de krant uit Utrecht.

De Politie Eenheid Den Haag onderzoekt de mishandeling. Het onderzoek moet uitwijzen hoeveel personen betrokken waren bij het geweldsincident. Het AD meldt dat een ooggetuige zei dat het om een groep van zeven personen ging die bij de mishandeling betrokken waren.

Tramlijn 9

Tramlijn 9 geldt volgens HTM – na een lange reeks van incidenten – als een risicolijn. Onlangs luidde de stadsvervoerder de noodklok vanwege een nieuwe reeks incidenten met stenengooiers. Volgens HTM hebben incidenten op de lijn al vaker tot gevaarlijke situaties geleid, zoals gesneuvelde ramen en trambestuurders die uit schrik de noodrem intrappen.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl