140 K/M PER UUR

Korte rookstop escaleert: man lift kilometers mee op intercity naar Berlijn

Amsterdam-Berlijn
Een intercity van Amsterdam naar Berlijn op station Deventer. Beeld ter illustratie. Bjorn Keith / Shutterstock

Een treinpassagier haalde deze week een gevaarlijke stunt uit op de intercity van Amsterdam naar Berlijn. Vlak over de grens bij Oldenzaal besloot de 46-jarige man om de trein even te verlaten voor een rookpauze. Toen de trein na een korte stop weer vertrok, sprong de man in alle haast in de ruimte tussen de locomotief en een rijtuig.

De gevaarlijke capriolen van de man vonden woensdagmiddag plaats, zo meldt de Duitse politie. Terwijl de man nog bezig was te voldoen aan zijn nicotinebehoefte, vertrok de trein alweer verder richting Berlijn.

In een impulsieve handeling sprong de man snel op de trein. Zonder enige bescherming liftte de man kilometers lang mee met de trein die daarbij snelheden tot 140 kilometer per uur behaalde.

Een politieagent die op dat moment als passagier in de trein zat, zag de man staan in het tussenstuk van de locomotief en het eerste rijtuig van de trein. De agent waarschuwde het treinpersoneel die daarop de noodstop indrukten.

Volgens de politie was de man zich van geen kwaad bewust. Hij had er tijdens zijn overhaaste beslissing om op de trein te springen niet bij nagedacht dat hij een levensgevaarlijke stunt uithaalde. De man is naar het treinstation van het Duitse Rheine gebracht en overgedragen aan dienstdoende politieagenten.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl