ONACCEPTABEL

Veiligheidsmedewerkers op station bedreigd door man met geslepen paraplu op zak

Incident Amsterdam
Tijdens de aanhouding van de man werd een geprepareerde paraplu aangetroffen. Foto: Henri Janssen / FNV Spoor

Dinsdagavond is op station Amsterdam Centraal een man aangehouden die twee medewerkers, die de veiligheidsmedewerkers van NS ondersteunen, heeft bedreigd. De politie en NS bevestigen tegenover Mobiliteit.nl dat er iemand is gearresteerd in verband met een bedreiging. Bij de aanhouding werd een geprepareerd mes aangetroffen, vervaardigd van een paraplu.

Henri Janssen, bestuurder bij FNV Spoor, werd door geschrokken NS-personeel ingelicht over het incident, om maar weer eens de ernst van het toenemende geweld tegen ov-personeel te benadrukken. Volgens Janssen zorgde een agressieve man voor flinke overlast op het station en had hij een “zwaard” gemaakt van een paraplu bij zich. De man zou de veiligheidsmedewerkers in de rug hebben willen aanvallen. NS zegt dat het om een verwarde man ging die dreigende woorden gebruikte.

“Twee politieagenten zijn de man gaan volgen. Deze hebben de persoon daarop aangehouden”, zegt een woordvoerder van NS. Bij de aanhouding is ook de geprepareerde paraplu aangetroffen. De aangehouden persoon had het steekvoorwerp volgens NS niet in zijn hand op het moment dat hij werd aangehouden.

“We snappen dat collega’s geschrokken zijn. Het is natuurlijk onacceptabel dat mensen met dit soort voorwerpen rondlopen”, aldus de woordvoerder van NS.

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl