REGIO EINDHOVEN

Na nodige vertraging neemt Hermes 32 elektrische VDL-bussen in gebruik

VDL
Hermes bestelde 64 elektrische Citea-bussen bij VDL. 32 daarvan zijn nu geleverd. Foto: VDL, Hermes

Na een vertraging van de levering neemt Hermes “eindelijk” 32 nieuwe elektrische Citea-bussen in gebruik in de regio Noord-Brabant. In totaal bestelde het busbedrijf 64 bussen bij busbouwer VDL, maar de andere helft laat nog even op zich wachten. De bussen zullen voornamelijk worden ingezet in Eindhoven.

Hermes zegt “na de nodige vertraging” blij te zijn dat het bedrijf “eindelijk” haar oude bussen kan vervangen voor de nieuwe elektrische exemplaren. “We hebben hier lang naar uitgekeken, maar eindelijk mogen wij deze hypermoderne en uiterst comfortabele bussen aan onze reizigers presenteren”, zegt Martijn Mentink, regiodirecteur Hermes.

“Met deze nieuwe zero-emissiestadsbussen zetten wij de volgende stap naar een volledige uitstootvrije vloot in Zuidoost Brabant”, vervolgt de regiodirecteur van Hermes. “Het past naadloos bij de doelstelling om in 2030 volledig uitstootvrij busvervoer te kunnen bieden.”

Bedieningsgemak

De nieuwe bussen zijn voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn, waarbij batterijpakketten in de vloer liggen en de motoren in de wielen zijn geïntegreerd. De bussen bieden ruimte aan maximaal 92 passagiers per bus.

In het ontwerp van de nieuwe bussen is volgens Hermes veel tijd en aandacht besteed aan het creëren van een optimale chauffeursomgeving. “Daarbij zijn er geen concessies gedaan aan ergonomie, bedieningsgemak, comfort en veiligheid”, benadrukt de vervoerder.

Hermes gunde de opdracht voor deze bussen aan VDL, die de bussen in de regio heeft ontwikkeld en gebouwd. “Hiermee besturen de chauffeurs een Brabants product op de Brabantse wegen en ook zij zullen graag met deze bus de weg op gaan”, aldus Hermes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl