VOETBALBOOST

Eurostar verkoopt bijna de helft meer treinkaartjes in EK-periode

Eurostar
Een Eurostar-trein in Londen. Beeld ter illustratie. Lucian Bodnar / Shutterstock

Spoorbedrijf Eurostar ziet grote interesse in treinkaartjes naar het EK voetbal in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli, de periode van het toernooi, zijn vergeleken met een jaar eerder bijna de helft meer kaartjes verkocht. De meeste tickets werden verkocht rond de wedstrijden van de nationale teams van Engeland, Frankrijk en België.

Eurostar verbindt de steden Londen, Brussel en Parijs met Duitsland. De trein stopt in verschillende steden waar de Engelse, Franse en Belgische teams spelen tijdens de groepsfase van het kampioenenbal.

In Duitsland heeft Eurostar bijvoorbeeld een halte, waar Frankrijk op 17 juni tegen Oostenrijk speelt. Keulen, waar Eurostar ook stopt, verwelkomt op 22 juni Belgische supporters en op 25 juni voetbalfans uit Engeland. Ook Gelsenkirchen, waar het Engelse team op 16 juni speelt, is bereikbaar via het nabijgelegen station Essen.

Hoeveel voetbalsupporters Eurostar precies vervoert tijdens het EK, zegt het bedrijf niet. Eerder gaven NS en touringcarbedrijf FlixBus aan veel tickets te hebben verkocht op en rond de speeldagen van het Nederlands elftal.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: ANP / Mobiliteit.nl

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl