REIZIGERS SCHOTEN TE HULP

Conductrice bedreigd, op de grond gegooid en aan haar hoofd getrokken

NS-trein
Een trein van NS. Beeld ter illustratie. Foto: Shutterstock

NS heeft dinsdag opnieuw aangifte gedaan van bedreiging van een conductrice. Het incident gebeurde in de trein van Eindhoven naar Weert. Een man trok de bril van het hoofd van de conductrice, gooide haar op de grond en trok aan haar hoofd. Het voorval gebeurde nadat de conductrice de man om een vervoersbewijs had gevraagd, die hij niet bleek te hebben. Agenten hebben de man ter hoogte van Weert uit de trein gehaald en gearresteerd.

Ondanks dat de man geen geldig vervoersbewijs had, reisde hij wel in de eersteklas. Toen hij de conductrice zag komen, stond hij op en liep op haar af, vragend waar het toilet was. Zij wilde echter eerst zijn kaartje zien, waarop hij al snel agressief werd. Vervolgens bleef de man de conductrice achtervolgen.

Reizigers die het voorval zagen gebeuren schoten de conductrice te hulp. De man bleef de conductrice echter lastigvallen en nam een “dreigende houding” aan tegen zijn medepassagiers. Nog voor het voorval veroorzaakte de man ook al overlast in een stiltecoupé, bevestigt de politie.

Omdat de politie getuigen moest ondervragen, kon de trein niet verder rijden. Reizigers konden overstappen op een andere trein, die hen verder naar Roermond bracht. In die stad werd ook de verdachte overgebracht naar een cellencomplex.

Een woordvoerder van NS heeft geen goed woord over voor dit zoveelste incident. “Je moet met de poten van onze collega’s afblijven.”

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: ANP / Mobiliteit.nl

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl