miljoenenclaim

Limburg en Maastricht starten rechtszaak tegen Vlaanderen om tram

Station Maastricht. Foto: Marco Windjes/Pixabay Foto: Marco Windjes/Pixabay

De provincie Limburg en de gemeente Maastricht beginnen een rechtszaak tegen het Vlaams Gewest en de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn over het conflict rond de afgeblazen tramlijn tussen Maastricht en Hasselt. Vlaanderen besloot in 2022 om het project te stoppen. Aan Nederlandse zijde zijn echter al wel een kleine 20 miljoen euro aan kosten gemaakt.

“Vanaf het moment van eenzijdige beëindiging hebben wij als beide Nederlandse partners (gemeente Maastricht en provincie) initiatieven genomen om op minnelijke wijze tot bevredigende afspraken te komen met Vlaanderen via formele en informele overleggen”, schrijft de Limburgse gedeputeerde voor mobiliteit Jasper Kuntzelaers (PvdA). In januari liet de provincie al weten dat Vlaanderen tot 1 maart zou krijgen om met “bevredigende voorstellen” te komen. Dit is echter niet gebeurd en daarom nemen provincie en gemeente nu juridische stappen.

De twee overheden blijven wel openstaan voor voorstellen vanuit Vlaanderen voor een oplossing, zo schrijft Kuntzelaers.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie OVPro / ANP

1 reactie op “Limburg en Maastricht starten rechtszaak tegen Vlaanderen om tram”

asierts|15.03.24|19:52

Als je er zo es over nadenkt, dan is 20 miljoen aan kosten eigenlijk ook ronduit absurd. Voor een lijn die nog niet eens gebouwd is. Waar in hemelsnaam is dat geld aan gespendeerd?

Mijns inziens doet men er beter aan om de lijn alsnog te gaan realiseren. Maar dan wel met splitsen/combineren in Maastricht Noord, en drie lijntakken: Hasselt-M. Noord – M. Centrum + Hasselt – M. Noord – M. Station, en als extra tak Sittard – M. Station – M. Centrum.