Perceel aangekocht

Provincie steekt anderhalf miljoen euro in nieuwe busremise Roosendaal 

Het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch. Shutterstock, Alseenrodelap.nl - Elco

Arriva betrekt volgend jaar een nieuwe busremise in Roosendaal. De vervoerder gaat de locatie huren van de provincie, die het perceel voor 1,55 miljoen euro koopt van de gemeente Roosendaal.

De provincie meldt dat het stuk grond van 0,66 hectare vlakbij een onderstation voor elektriciteit op een goed ontsloten industrieterrein ligt. “Op die manier helpt de verhuizing bij de transitie naar busvervoer zonder uitstoot.” De verdere invulling van het terrein, zoals bestrating, hekwerk en een wasstraat, wordt door vervoerder zelf aangelegd.

Arriva wil de nieuwe remise in de zomer van 2025 in gebruik nemen. De opening van de Roosendaalse busremise valt daardoor samen met die in Breda, die al in aanbouw is. “Deze twee remises in West-Brabant zijn dan helemaal bij de tijd en beschikken over de allernieuwste laadinfrastructuur”, stelt de provincie.

Concessie West-Brabant

Eind vorig jaar werd de busconcessie van Arriva in West-Brabant, die in 2025 zou aflopen, verlengd tot 2035. Arriva blijft ook verantwoordelijk voor de lijnen naar Rotterdam en Utrecht. Het bedrijf biedt vanaf 2025 snellere en meer rechtstreekse verbindingen dan nu het geval is, volgens de provincie komt dat neer op 10 procent meer openbaar vervoer ten opzichte van 2019.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Erik Verheggen

Hoofdredacteur Mobiliteit, ProMedia Group