Mensenmassa

Connexxion kijkt terug op extra druk Formule 1-weekend

Dutch Grand Prix Zandvoort
Foto: Dutch Grand Prix Zandvoort motorsports Photographer

Connexxion vervoerde zondag meer reizigers dan verwacht naar de Grand Prix in Zandvoort. In totaal pakten zo’n 8500 de bus naar het racefestijn, terwijl eerder op de dag nog rekening werd gehouden met zo’n 7.000 racefans, vertelt een woordvoerder.

Ondanks de extra drukte kon Connexxion het goed aan, aldus de woordvoerder. Dat is mede te danken aan de extra bussen die de vervoerder inzette vanaf station Haarlem, die ook na het middag uur bleven rijden. “Daarmee konden we ook de late drukte wegwerken”, aldus de woordvoerder.

Slecht weer

De grotere drukte kwam volgens de woordvoerder vermoedelijk door het slechte weer, maar ook door mond-tot-mondreclame. “We zagen op sociale media positieve berichten van reizigers verschijnen die zeiden: top gedaan. Dan gaan anderen denken dat de bus pakken wel een goed idee is”, vervolgt de woordvoerder. Voor de terugweg hield de vervoerder weer extra bussen achter de hand. “De aanvoer ‘s ochtends is meer gespreid dan de afvoer ‘s middags. Dus dan zitten bussen sneller vol”, besluit de woordvoerder.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP