Hackers

Website OV-NL nog steeds uit de lucht

Hackers
Foto: website OV-NL Rawpixel.com

De website van OV-NL, de vereniging van openbaarvervoerbedrijven, is dinsdag nog steeds onbereikbaar. De site werd maandag platgelegd door een ddos-aanval. De verantwoordelijkheid daarvoor is volgens cyberbeveiligers opgeëist door pro-Russische hackers, als wraak voor Nederlandse steun aan Oekraïne.

Het is niet duidelijk of de aanval zelf nog gaande is, of dat het tijd kost om de site weer online te krijgen en de systemen te herstellen na de aanval. Een woordvoerder van OV-NL heeft daar geen informatie over.

Ook de site van Maastricht Aachen Airport werd maandag aangevallen, maar die werkt inmiddels weer zoals het hoort.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP