300 extra NS-medewerkers

NS zet extra treinen in rondom Grand Prix Zandvoort

Vader en zoon checken uit met een OV-chipkaart op Zandvoort onderweg naar de Formule 1. Foto: NS

Vanwege de grote drukte die wordt verwacht voor de Grand Prix in Zandvoort, laat de NS eind augustus weer extra treinen rijden. De spoorwegmaatschappij zegt per racedag zo’n 40.000 reizigers te verwachten. Elke vijf minuten gaat een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. Ook zijn ruim driehonderd extra medewerkers aan het werk. Vorig jaar reed de NS ook met extra treinen voor het evenement.

De NS meldt verder dat op andere trajecten minder treinen rijden of zelfs vervangend vervoer wordt ingezet. In dat weekend vinden er ook andere evenementen plaats en wordt er gewerkt aan het spoor op meerdere trajecten. De dienstregeling in het hele land kan daardoor anders zijn dan gebruikelijk.

Taxibus

Op twee korte trajecten (Roosendaal-Oudenbosch-Zevenbergen-Lage Zwaluwe en Arnhem-Oosterbeek-Wolfheze-Ede Wageningen) rijdt ieder kwartier een taxibus in plaats van één a twee keer per uur een sprinter. De intercity’s rijden op deze trajecten wel. Reizigers op dat traject mogen ter compensatie de eerstvolgende keer wel in de eerste klas gaan zitten in plaats van in de tweede.

Dutch Grand Prix Retour-kaartje

De NS waarschuwt reizigers tussen Amsterdam en Zandvoort tijdens het Grand Prix-weekeinde voor grote drukte in de trein en op het station en tipt vooraf online het zogeheten Dutch Grand Prix Retour-kaartje aan te schaffen. Het bedrijf laat “net als tijdens drukke stranddagen of grote evenementen” reizigers gedoseerd toe tot perrons en treinen. “Zo voorkomen we grote mensenmassa’s op het station en op het perron en zorgen we ervoor dat we racefans snel en veilig naar het circuit brengen en ’s avonds weer naar huis.”

Afname dienstregeling Flevoland

Tegelijkertijd met het nieuws over de extra treinen, die NS inzet rondom de Grand Prix in Zandvoort inzet, kwam ook het bericht naar buiten dat Reizigersvereniging Rover waarschuwt voor een flinke afname van treinen in de provincie Flevoland.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP