20 juli - 6 augustus

Tijdelijk geen treinen van en naar Apeldoorn door werkzaamheden

Geen treinverkeer station Apeldoorn
Foto: De NS zet bussen in tussen 20 juli en 6 augustus omdat er geen treinen rijden van en naar Apeldoorn. Dutchmen Photography

Het treinverkeer bij station Apeldoorn ligt van 20 juli tot en met 6 augustus stil vanwege werkzaamheden aan het spoor door ProRail. NS en Arriva zetten vanwege de werkzaamheden bussen in, zo meldt de spoorwegmaatschappij.

Spoorbeheerder ProRail vernieuwt onder meer de sporen en perrons. Ook worden de wissels vervangen. Door de aanpassingen kunnen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort straks sneller in- en uitrijden, wordt het spoor volgens de NS robuuster en zijn reizigers beter verspreid over het station.

Snelbussen

De NS zet tussen Apeldoorn en Deventer snelbussen in. Arriva rijdt met stopbussen tussen Apeldoorn en Zutphen. Reizigers tussen Amersfoort Centraal en Deventer wordt geadviseerd om te reizen via Zwolle. Dat geldt ook voor reizigers die tussen Almelo en Amersfoort reizen. De NS raadt reizigers aan om voor vertrek de reisplanner op de website of in de app te checken.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP