Parijs 2024

Eurostar Group gaat atleten vervoeren naar Olympische Spelen

Eurostar Group gaat Nederlandse Olympiërs en Paralympiërs vervoeren
Van links naar rechts: Noortje de Brouwer, kampioen synchroonzwemmen; Gwendoline Cazenave, CEO Eurostar Group; Bregje de Brouwer, kampioen synchroonzwemmen; Bo Kramer, paralympisch basketbalkampioen (paralympic gold in Tokyo); Mascha van Werven- Manager Partnerships NOC*NSF; Baukje ter Huurne – CMO NOC *NSF. Foto: Eurostar Group

De Eurostar Group gaat sporters vervoeren die ons land tijdens de Olympische Spelen in Parijs gaan vertegenwoordigen. Afgelopen weekend tekenden Eurostar Group en NS een sponsorovereenkomst met TeamNL. Eurostar Group wordt tevens verantwoordelijk voor het vervoer van de Paralympiërs. 

“We kunnen niet wachten om over iets langer dan een jaar daadwerkelijk naar Parijs te vertrekken. Dat we dat samen met de Eurostar Group kunnen doen, maakt ons erg trots. Het past bij ons streven naar duurzaamheid. Reizen met de trein is voor ons de meest duurzame manier”, zegt Baukje ter Huurne van NOC*NSF.

“De Olympische Spelen hebben als overkoepelend doel de groenste ooit te worden”, vult Gwendoline Cazenave, ceo van Eurostar Group, aan. “We zijn dan ook verheugd om de Nederlandse atleten op een duurzame manier tussen Nederland en Parijs te vervoeren. Het vervoeren van zowel de olympische en paralympische teams in onze treinen, stimuleert ons allemaal een topprestatie te leveren.”

Ervaring

Naast de Nederlandse Olympiërs en Paralympiërs, zal Eurostar Group ook het vervoer voor de Belgische en Britse sporters verzorgen. Het is overigens niet de eerste keer dat Eurostar Group zich ontfermd over het vervoer van andere landen op de Olympische Spelen. Zo was Eurostar in 2012 al eens de officiële vervoerder voor de Franse en Belgische atleten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.