Emissieloos

HTM: ‘Voorlopige gunning aan EvoBus voor nieuwe elektrische bussen’

HTM-bus met nieuwe wervingscampagne.
Foto: Huidige bus van HTM. HTM

HTM heeft een nieuwe stap gezet in de Europese aanbesteding voor de aanschaf van nieuwe, elektrische bussen. De vervoerder is voornemens EvoBus de 95 bussen en de bijbehorende laadinfrastructuur te laten leveren.

De nieuwe bussen van het type e-Citaro en e-Citaro-G (waarvan een deel geleed) gaan als het proces vlot loopt vanaf medio 2024 de huidige aardgasbussen van HTM vervangen. Daarmee zet de vervoerder een belangrijke stap op weg naar duurzaam openbaar vervoer in de Haagse regio, conform de afspraken die HTM hierover heeft gemaakt met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

De vloot telt 95 bussen bestaande uit een mix van 18 meter gelede en 12 meter lagevloer stadsbussen. De gelede bussen hebben meer capaciteit en worden ingezet op de drukke buslijnen. Hierdoor kunnen meer reizigers met de bus reizen.

Goedkeuring

Meerdere busfabrikanten deden een aanbieding tijdens de aanbesteding. EvoBus, de busdivisie van Daimler Trucks, kwam met haar aanbieding als beste leverancier naar voren. Het aanbod werd onder andere getoetst op reizigersaspecten, prijs, techniek, betrouwbaarheid, onderhoud en design.

Het gaat in eerste instantie om een voorlopige gunning. Na afloop van de wettelijk geldende termijn en na goedkeuring van de investering door de aandeelhouders van HTM, gemeente Den Haag en MRDH, wordt de gunning definitief. HTM is voornemens om op 7 juli aanstaande de opdracht definitief te gunnen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer