Roodkapje

Arriva en Efteling willen met Sprookjesbos-bus bereikbaarheid verbeteren

Speciaal gedecoreerde Efteling-lijnen
Foto: Jan Pieter Been (links) Roodkapje (midden) Fons Jurgens (rechts) Arriva/Efteling

Reizigers tussen Den Bosch, Tilburg en de Efteling kunnen sinds deze week in een speciale Sprookjesbos-bus of Joris en de Draak-bus stappen. Arriva en de Efteling zijn een nieuwe samenwerking aangegaan. Beide partijen hebben maandag de zogeheten Efteling-lijnen geïntroduceerd.

De vier in Efteling-thema gedecoreerde bussen rijden op de lijnen 800 (’s-Hertogenbosch-Efteling) en 801 (Tilburg-Efteling). Met deze bussen zetten Arriva en de Efteling in op een optimale bereikbaarheid van het attractiepark met het openbaar vervoer, voor zowel bezoekers als medewerkers. “Met een dienstregeling die aansluit op de reisbehoefte van de bezoekers, vergroten we het gebruik van het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld de nieuwe bussen die op de Efteling-lijnen 800 en 801 gaan rijden”, zegt Jan Pieter Been, regiodirecteur bij Arriva.

De algemeen directeur van de Efteling, Fons Jurgens, is blij met de vier nieuwe bussen. “Als de reis met een goede busverbinding afgelegd kan worden, draagt dat enorm bij aan onze bereikbaarheid. Reizen met het openbaar vervoer heeft minder impact op de omgeving, natuur en is ideaal voor onze bezoekers, maar met name ook voor de medewerkers uit de regio.”

Bonus

Arriva geeft abonnementhouders van Nederlands bekendste attractiepark korting als zij de bus pakken. “Tegelijkertijd reizen kinderen tot en met 11 jaar gratis met het openbaar vervoer in Brabant”, stelt Been.

Roodkapje in Efteling-bus
Foto: Roodkapje in de speciale Efteling-bus
Onderwerpen: , , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer