Vervoerregio Amsterdam

730.000 gratis ov-tickets binnen 2 dagen op

Trams Amster
trams bij Amsterdam Centraal, zomer 2021 Foto: Yvonne Foto: Yvonne

Binnen twee dagen zijn alle 730.000 gratis ov-kaarten, die Vervoerregio Amsterdam beschikbaar stelde, op. Dat is te lezen op hun site. De kaarten worden de komende weken bij de aanvragers bezorgd. Met deze kaart kunnen ze anderhalf uur gratis reizen. 

De kaarten zijn bedoeld voor mensen die het openbaar vervoer niet kunnen betalen. Maar er ontstond ophef over de toen AT5 naar buiten bracht dat iedereen in de regio Amsterdam een gratis ov-kaart kon aanvragen.

Wethouder Melanie van der Horst wilde niets weten van een ‘foutje’: “Er is bewust gekozen om niet een bureaucratie op te tuigen met allemaal kosten om de kaartjes te controleren. We hebben juist gezegd: we gaan uit van vertrouwen in mensen. Want als je als overheid vertrouwen wil krijgen, moet je dat ook geven. En we zijn ook bang, met de toeslagenaffaire in ons achterhoofd, dat de mensen die het echt nodig hebben door alle controles worden afgeschrikt. We willen de stap voor mensen die het echt nodig hebben zo laag mogelijk maken”, vertelt ze tegenover AT5.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer