asielzoekers

NS controleert permanent op toegangsbewijzen station Maarheeze vanwege overlast

Station Maarheeze
Station Maarheeze ligt nabij het azc in Budel. Foto: Wikipedia/Pieter Collet.

NS controleert alle reizigers op station Maarheeze op een vervoersbewijs. De permanente toegangscontrole wordt ingevoerd omdat asielzoekers van het nabijgelegen  azc in Budel nog altijd overlast zouden veroorzaken. De NS zet teams van vier mensen in, bestaande uit NS-personeel en extern ingehuurde beveiligers.

“Van de eerste tot de laatste trein zullen we reizigers gaan controleren”, zegt Leonie Bosselaar van de Nederlandse Spoorwegen tegen Omroep Brabant. “19,5 uur per dag”. De NS ziet geen andere oplossing. “De laatste anderhalf jaar hebben we continu te maken met intimidatie en bedreiging van onze collega’s door mensen die zonder kaartje willen reizen”, aldus Bosselaar. “Elke maand weer is sprake van tientallen meldingen. Dat zijn scheldpartijen, maar soms wordt het ook fysiek.”

Volgens Omroep Brabant worden de problemen veelal veroorzaakt door ‘veiliglanders’, mensen uit landen die volgens de IND veilig zijn in hun land van herkomst en dus geen kans maken op een verblijfsstatus in Nederland.

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.