Oud-politicus Paul de Krom nieuwe voorzitter van OV-NL

Paul de Krom voorzitter OV-NL
Foto: Paul de Krom voorzitter OV-NL OV-NL

Vanaf 1 mei heeft branchevereniging OV-NL een nieuwe voorzitter. Voormalig staatssecretaris en Tweede Kamerlid Paul de Krom wordt de opvolger van interim-voorzitter Gerrit Spijksma.

De huidige voorzitter Spijksma is blij met zijn opvolger. “De rol van OV-NL als brancheorganisatie is de afgelopen twee jaar relevanter geworden. We slagen er steeds beter in om ons gezamenlijk in te zetten voor sectorbelangen en met één mond te spreken op cruciale momenten. Zeker met een grote crisis zoals corona heeft OV-NL voor de sector veel dossiers opgepakt. Met alle kennis en ervaring die Paul de Krom met zich meebrengt, zijn we ervan overtuigd een voorzitter te hebben gevonden die deze lijn kan voortzetten.”

Bestuursvoorzitter TNO en commissaris HTM

Voor zijn overstap naar de politiek werkte Paul de Krom in verschillende functies bij Shell. Als lid van de Tweede Kamer was hij onder meer woordvoerder op het gebied van verkeer en openbaar vervoer. Ook was hij twee jaar lang staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het eerste kabinet Rutte. Daarna was hij tot voor kort bestuursvoorzitter van TNO. Ook was hij jarenlang commissaris bij HTM.

Naast zijn voorzitterschap bij OV-NL per 1 mei vervult De Krom nog een aantal andere nevenfuncties. Zo is hij ook voorzitter van Nederland Distributieland en voorzitter van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).

Het dagelijks bestuur van OV-NL bestaat op dit moment nog uit Marjan Rintel (NS), Jaap Bierman (HTM) en Gerrit Spijksma (Qbuzz). Ook voor Rintel moet nog een opvolger gezocht worden, want de NS-topvrouw is voorgedragen als president-directeur van KLM per 1 juli.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.