video

Dit is waarom Tribus een elektrische midibus ontwikkelde

Movitas (bron: Tribus)
Via Tribus, bij partnerartikel

Het moment dat de elektrische midibus Movitas de weg op gaat, nadert met rasse schreden. Namens Tribus legt managing director Iddo Verweij uit waarom dit voertuig is ontwikkeld.

Tribus ziet de elektrische en dus stille en uitstootvrije Movitas als het antwoord op veel vraagstukken op het gebied van binnenstedelijke mobiliteit. Daar moet immers de schadelijke uitstoot door het verkeer omlaag en de leefbaarheid omhoog. Het antwoord is wat Tribus betreft niet dat groter ook beter is. Juist de wendbare, middelgrote Movitas met lengtes van 8,2 tot 9,7 meter moet in drukke steden goed uit de voeten kunnen. De compleet vlakke vloer biedt ruimte aan relatief veel staande passagiers, wat weer aansluit op het idee van betrekkelijk korte verplaatsingen die mensen vaak in steden doen.

Eigenschappen uitgelegd

Zo’n voertuig komt uiteraard niet van de ene op de andere dag tot stand. Na een jarenlang proces van bedenken, ontwerpen, uitproberen en maken kan de bus in de loop van 2022 daadwerkelijk de weg op. In onderstaande video legt Iddo Verweij uit waarom Tribus de Movitas heeft ontwikkeld en hoe en waar deze zoal kan worden ingezet. Hij vertelt ook welke bijzondere eigenschappen het voertuig allemaal heeft.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.